Search
Close this search box.

Fabrikant BIC Enthousiast Over Laser Niveaumeter

Fabrikant BIC Enthousiast Over Laser Niveaumeter
10 aug 2017  |
ARNHEM - BIC – beroemd om haar karakteristieke balpennen – produceert ook scheermesjes. Intercontrol verbeterde met behulp van de  laserniveaumeter de voorraadinzage van de grondstoffen.

Laser NiveaumeterUpgrade voorraadsysteem

Ondanks dat de productiemethodes van BIC hightech en zeer geavanceerd zijn, bleek hun voorraadsysteem rijp voor een upgrade. In de silo’s waar men de grondstoffen voor de productie opslaat, werden de niveaus met behulp van ultrasone techniek gemeten. Dit is niet de meest optimale methode voor niveaumeting van kunststof pellets.

Daarnaast kon men de voorraad alleen bepalen door de silo’s te beklimmen en bovenop de meters uit te lezen; een zeer tijdrovende methode.

Laser Niveaumeter LTIDe technici van BIC hadden de LTI laser niveaumeters van Intercontrol in gebruik gezien bij BASF Antwerpen en informeerden naar de mogelijkheden.

Nadat Intercontrol de voordelen uitvoerig met hen had doorgenomen, mochten zij alle 18 voorraadsilo’s van de laser niveaumeter voorzien.

Snel een verbeterd productieproces

Fabrikant BIC Enthousiast Over Laser NiveaumeterDe ingebruikname van de laser niveaumeters van Intercontrol gaat altijd bijzonder snel en eenvoudig. Direct na installatie worden alle signalen realtime verzameld en doorgestuurd via het ethernet. Door deze continumeting is men nu wel in staat om de volumes van de voorraad live en direct te volgen. Dat resulteert in een veel efficiënter beheer van de grondstoffen en een sterk verbeterd productieproces.

Klik hier voor meer informatie over Intercontrol Niveaumeters

Voor meer artikelen over Instrumentatie bezoek hier onze Instrumentatie en besturing Tech Zone

Zoek hier naar leveranciers van Instrumentatie in onze Aankoopgids

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Intercontrol Meet- en Regeltechniek B.V. is uw allround partner in industriële meet- en regeltechniek. Intercontrol levert producten en diensten op het gebied van meet- en regelsystemen om industriële processen efficiënt en betrouwbaar te monitoren. We...

Meer van Intercontrol Meet- en Regeltechniek B.V.

Gerelateerde berichten