Zoek
Sluit dit zoekvak.

Poeth Easy Clean Schroeftransport

Poeth Easy Clean Schroeftransport
24 dec 2019  |
Reinigbaarheid van schroeven is steeds meer thema wat speelt bij uiteenlopende toepassingen.

Contaminatie van grondstoffen of verschillende batches dient tot een minimum beperkt te worden. Er zijn diverse uitvoeringsvormen om schroeftransport eenvoudiger reinigbaar te maken;

Buisschroef met scharnierbare deksels

Wanneer behoorlijk schuin omhoog getransporteerd dient te worden, is een trogvormige uitvoering vaak niet meer mogelijk. Het product zal namelijk over de schroefbladen weer terug uit naar beneden zal lopen. Een buisvorm met een nauwe speling t.o.v. de schroefbladen is dan noodzakelijk. Zeker bij opvoerhoeken groter  dan 25 graden (afhankelijk van loopeigenschappen).

Bij een easy clean uitvoering zijn de scharnierbare deksels “buisvormig” uitgevoerd. Aan de inloop is bovendien aan de onderzijde ook een scharnierbaar luik voorzien, om de machine eenvoudiger leeg te kunnen draaien.

De afdichtingen zijn voorzien van FDA en/of EC1935/2004 foodgrade certificaten. Ook kunnen de RVS delen voorzien zijn van 3.1B materiaal certificaten.

De lager afdichtingen kunnen voorzien worden  van een Air Seal, al dan niet voorzien van een flowmeter ter controle of er voldoende flow aanwezig is.

Doseerschroef met geleiding

Bij deze uitvoering kan de schroef middels een geleidingsysteem eenvoudig uitgeschoven worden. Vervolgens kan de schroef weggedraaid worden voor ideale ergonomie tijdens reinigen. De lengte van deze schroeven is echter beperkt, maximaal ca. 1 mtr.

Trogschroef met scharnierbare deksels

Schroeven van horizontaal tot aan minimale opvoerhoeken kunnen uitgevoerd worden in een trog uitvoering. De pakkingen op de deksel zijn vorm gesloten en kunnen zonder kleeflaag eenvoudig gemonteerd of gedemonteerd worden.

Koelschroeven

Indien er gekoeld dient te worden, kan de trog/buis voorzien worden van een dubbele mantel t.b.v koud proces water. Ook kunnen de assen middels draaibare koppelingen voorzien worden van koud proces water.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...

Gerelateerde berichten