Dinnissen’s toekomstvisie: Faalkosten reduceren met Virtual Reality en plantsimulation

Dinnissen’s toekomstvisie Faalkosten reduceren met Virtual Reality en plantsimulation
SEVENUM - Een aantal engineers van Dinnissen Process Technology onderzoekt het gebruik van Virtual Reality om de klant in de ontwerpfase al een belevingservaring van de nieuwe installatie te bieden.

Virtueel lopen ze samen door de fabriek, die nog enkel uit bits and bytes bestaat. Op Industrial Processing demonstreert Dinnissen samen met Vroom deze nieuwe toepassing live in de Fabriek van de Toekomst.

Een kleine groep engineers werkt momenteel met virtual reality in een onderzoeksfase. Voor hen verandert de manier van tekenen in Solidworks niet; ze moeten wel leren de vertaalslag te maken van 3D CAD naar virtual reality. Deze engineers zijn enorm enthousiast omdat ze hun ontwerpen bijna live zien in de omgeving waarin ze uiteindelijk toegepast gaan worden. “Door virtual reality toe te passen, nemen we klant mee in een beleving van de nieuwe installatie zonder dat deze gebouwd is. De klant ziet precies wat hij mag verwachten.” De combinatie met het D-Innocenter, het testcentrum waar Dinnissen fysieke testen met labopstellingen doet, Solidworks, plantsimulation en virtual reality, is volgens Dinnissen naar de toekomst toe een gouden combinatie.

Knelpunten vroegtijdig ontdekken –  voordelen van virtual reality  en plantsimulation

Doordat de klant samen met de engineer van Dinnissen virtueel door de installatie,  in de ‘echte omgeving’, kan lopen, kunnen ze in de designfase al anticiperen op wat ze in de realisatiefase zullen tegenkomen.  Er ontstaat een completer beeld. Knelpunten worden zichtbaar nog  voordat er gebouwd gaat worden, waardoor ook de inbedrijfssteltijden korter worden.  Bijvoorbeeld in de voedingsindustrie, waar hygiëne een hot topic is: je kunt met virtual reality direct zien of bijvoorbeeld kritische plaatsen goed bereikbaar zijn voor de operators. Dat betekent dat een nieuwe installatie sneller produceert, dus revenuen voor de klant oplevert. Dinnissen denkt hiermee ook faalkosten terug te brengen. Virtual reality en plantsimulation sluit voor Dinnissen naadloos aan op het DNA van Dinnissen Proces Technology. “Innovatie zit in ons DNA. We blijven voortdurend innoveren, in techniek en processen maar altijd gericht op hoe we meer resultaat voor de klant kunnen realiseren.”

Doorontwikkeling naar onderhoud

Ook onderhoud kan al getraind worden voordat de installatie klaar is. Dinnissen verwacht dat onderhoud toekomstgericht de volgende fase wordt waarvoor virtual reality iets extra’s biedt. “Dat zal de volgende stap zijn, mogelijk aangevuld met augmented reality.”

Bezoek Dinnissen Process Technology

Komend najaar zal Dinnissen Process Technology aanwezig zijn op de Industrial Processing te Utrecht, de K-Messe te Düsseldorf, de Solids te Antwerpen en de Eurotier te Hannover.

Klik hier voor meer informatie over Dinnissen Process Technology

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze van ons op ...

Dinnissen BV

Lees Interacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.