Search
Close this search box.

Onze slimme oplossingen voor de bulk- en poederverwerkende industrie

Onze Slimme Oplossingen Voor De Bulk- En Poederverwerkende Industrie
25 jun 2021  |
Zuiverheid. Dat is waarvoor we staan. Met unieke oplossingen voor de bulk- en poederverwerkende industrie, filtratieoplossingen, luchtverdeelsystemen en reconditionering van luchtbehandelingskasten willen we in iedere industrie het verschil maken.

Onze ‘360°-aanpak’

De producten en diensten van onze vier divisies (solids handling, filtratie, luchtverdeling en reconditionering) sluiten sterk op elkaar aan, waardoor we garant staan voor een complete en unieke aanpak in de bulk- en poederverwerkende industrie. We noemen dit onze ‘360°-aanpak’. Onze technisch adviseurs en monteurs verdiepen zich op locatie in de processen en komen in overleg met de klant tot een passende totaaloplossing. Zo ben je verzekerd van een zuiver én veilig productieproces, dankzij onze divisies:

Solids handling

Veilig, solide en stofvrij bulk en poeder verwerken en verladen, dat is wat onze divisie Solids handling doet. We zijn al 10 jaar de officiële partner van BFM Fitting in de Benelux, de innovatieve fittingen die traditionele manchetten en slangenklemmen overbodig maken en ervoor zorgen dat bedrijven in de bulk- en poederverwerkende industrie hun proces schoner, veiliger en sneller maken. Ook zijn we distributeur in de Benelux van de verladingssystemen van DSH. Deze DSH-Hoppers houden de stortstromen compact en voorkomen verstuiving zodat het product niet verloren gaat en emissie wordt teruggedrongen. Daarnaast zijn we leverancier van de industriële slangen van Masterflex. Deze transporteren vaste stoffen, vloeistoffen of gassen en zijn verkrijgbaar voor verschillende toepassingen. Masterflex slangen zorgen voor een veilige en hygiënische productieomgeving.

Filtratie

Het is belangrijk dat productie-omgevingen zuivere lucht krijgen, essentieel voor een veilig productieproces. Onze divisie Filtratie zorgt er met ons uitgebreide assortiment luchtfilters voor dat fijnstof en ander vuil geen toegang krijgt tot bijvoorbeeld productieruimten en cleanrooms. Bij het selecteren van de juiste filters letten we op energieverbruik, kosten, leefklimaat en gezondheid. We bieden in vrijwel alle klassen filters aan, zoals zakkenfilters, kompaktfilters, HEPA-filters en geur- en gasfilters. We leveren niet alleen filters, maar voeren ook filterwisselingen uit, adviseren over de juiste filters en denken mee over de afstelling van filterinstallaties. Daarnaast produceren we in onze eigen productiefaciliteit ook filters voor ontstoffing en vloeistoffiltratie voor de food-, pharma- en chemische industrie. Zo bieden we bedrijven oplossingen om veiligheids- en kwaliteitsnormen te halen, de standtijd van filters te verlengen, kosten te besparen en emissies terug te dringen.

Luchtverdeling

Een comfortabel werkklimaat met schone lucht, de juiste temperatuur en voldoende ventilatie is belangrijk. Het zorgt voor een betere werkomgeving en minder ziekteverzuim. Het toepassen van textiele luchtverdeelslangen (airsocks) kan hieraan bijdragen. Onze divisie Luchtverdeling houdt zich hiermee bezig. We zijn expert in het ontwerpen en produceren van deze airsocks. We onderzoeken de luchtstroom in een ruimte en schrijven een plan voor optimale koeling, verwarming en toevoer van zuivere lucht. Voor iedere sector bieden we luchtverdeelslangen op maat, zoals ATEX-luchtverdeelslangen voor productie-omgevingen en slangen met bacteriedodende zilverionen voor cleanrooms. Het voordeel van airsocks is dat ze niet in de constructie van een gebouw verwerkt zitten. Hierdoor is de luchtverdeling in een gebouw eenvoudig aan te passen bij herinrichtingen en renovaties. Naast ontwerp, productie en montage, bieden we een wasservice voor de noodzakelijke periodieke reiniging van de airsocks.

Reconditionering

Een gezond binnenklimaat begint bij de luchtbehandelingskast (LBK), de longen van een gebouw. In plaats van het aanschaffen van een nieuwe LBK kan er gekozen worden voor reconditionering: hieronder verstaan we een oude LBK weer naar nieuwstaat brengen. Deze kan hierdoor met hoge kwaliteit en efficiency weer minstens 15 jaar mee voor een fractie van de investering voor een nieuwe kast. En dat is wat onze divisie Reconditionering doet! Onze gespecialiseerde monteurs plaatsen in bestaande LBK’s nieuwe onderdelen zoals ventilatoren, warmtewielen en filterframes en coaten vloeren en warmtewisselaars. Hierdoor wordt de LBK weer zo goed als nieuw, met de hedendaagse techniek en is daarmee toekomstbestendig.

Ontzorging

Van filterwisseling tot onderhoud aan ontstoffingsinstallaties; van BFM-fittingen tot industriële slangen; van de ontwikkeling van luchtverdeelslangen tot reconditionering van de LBK: we bieden producten en oplossingen die processen beter, sneller, veiliger en vooral efficiënter maken.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Vlint gaat voor een 360 graden benadering. Door onze uitgebreide kennis van filtratiesystemen, luchtverdeling en solids handling gaat Vlint door daar waar andere stoppen. Vlint is als totaalleverancier en dienstverlener de partij voor: het zuiveren...