Efficiënt Verkleinen met Cryogene Schroefwarmtewisselaar

Efficiënt Verkleinen met Cryogene Schroefwarmtewisselaar
DRUNEN - Om bulkgoederen in een proces voor te bereiden voor vermaling heeft Van Beek de cryogene schroef ontwikkeld.

Bij het verlaten van de schroef zijn de bulkgoederen klaar voor vermaling in bijvoorbeeld een stiftenmolen. Deze schroefwarmtewisselaar is ook geschikt voor processen waarbij het belangrijk is dat producten in korte tijd (snel) moeten afkoelen, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie of in chemische processen om bepaalde producteigenschappen toe te kennen.

Perfecte menging stikstof door nozzles en paddles

Efficiënt Verkleinen met Cryogene SchroefwarmtewisselaarDoor de extreem lage temperatuur laten taaie producten of producten die gevoelig zijn voor warmte-inbreng zich effectiever en efficiënter verkleinen. De cryogene schroef bevriest het product in korte tijd door het toepassen van meerdere nozzles die vloeibare stikstof toevoegen aan het product. De schroefwarmtewisselaar is uitgerust met paddles, die zorgen voor een goede menging van het product en de stikstof.

Eenvoudig reinigbaar

De mantel van de transporteur is dubbelwandig en er bevindt zich een vacuüm voor isolatie. De schroef is eenvoudig te verwijderen uit het casco met behulp van een demontabele flens aan de uitloopzijde. Dat maakt de schroef snel en eenvoudig reinigbaar.

Nieuwsgierig?

Benieuwd of dit type schroefwarmtewisselaar uw proces verder kan helpen? Vraag Van Beek-sales engineer Joram van der Heijden naar de mogelijkheden. Neem contact op via info@van-beek.nl of bel ons op +31 (0)41 63 75 225.

Voor meer artikelen over Schroefwarmtewisselaars bezoek hier onze Thermische Behandling Tech Zone

Zoek hier naar leveranciers van Schroefwarmtewisselaars in onze Aankoopgids

Dit artikel is gepubliceerd door

Een Van Beek is altijd maatwerk

Van Beek is de specialist op het gebied van schroeftransport. Onze kernactiviteiten bestaan uit het verkopen, ontwerpen en fabriceren van schroeftransporteurs, Dino bulkwagenvullers en Celsius schroefwarmtewisselaars. ...

Van Beek schroeftransport

Lees Interacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.