Hoogwaardige kalk uit eierschalen met eierschaaldroger

Hoogwaardige kalk uit eierschalen met eierschaaldroger
Voor het drogen van vergruisde eierschalen in een continu industrieel proces heeft Van Beek de eierschaaldroger ontwikkeld. Deze droger verhit de eierschalen tot 130 graden met als resultaat een kiemvrije, fijnkorrelige en hoogwaardige kalk met een vochtgehalte van maximaal 1%.

Geen geuroverlast

Dit eindproduct is verhandelbaar als bodemverbeteraar of kalk voor de diervoederindustrie of cementindustrie. Door het verwijderen van het vocht behoort geuroverlast tot het verleden.

Minder dan 4% vocht

De eierschaaldroger is een machine met een enkele schroef en werkt als een peddeldroger. De machine vraagt om weinig inbouwruimte in een geautomatiseerde lijn die de eieren kapot maakt om de inhoud van de schalen te scheiden. Na ontvochtiging vergruist de lijn de schalen, waarna ze in de eierschaaldroger belanden. Deze haalt het laatste vocht eruit waardoor er minder dan 4% vocht overblijft.

Uitvoeringen

De eierschaaldroger bestaat in uitvoeringen voor een output van 250, 500 of 1000 kilo per uur. Van Beek maakt de eierschaaldroger onder de merknaam Celsius. De schroeven hiervoor komen uit de gerenommeerde Van Beek werkplaats. Deze schroeven staan bekend om hun slijtvastheid en nette afwerking.

Iets voor u?

Heeft u een proces waarbij eierschalen of wellicht andere stoffen gedroogd dienen te worden? Van Beek helpt u hier graag bij. Neem eens een kijkje op celsius.nl of neem contact met op met Van Beek.

Dit artikel is gepubliceerd door

Een Van Beek is altijd maatwerk

Van Beek is de specialist op het gebied van schroeftransport. Onze kernactiviteiten bestaan uit het verkopen, ontwerpen en fabriceren van schroeftransporteurs, Dino bulkwagenvullers en Celsius schroefwarmtewisselaars. ...

Van Beek schroeftransport